Dag 15 – Key Biscayne

Vandaag gaan we weer op pad. We rijden naar Key Biscayne om naar het het strand bij Crandon park te gaan. Dit is een heel rustig strand met ontelbaar veel palmbomen. Het zand is wel iets donkerder dan op South Beach, zeker nu het nog nat is van de regen van afgelopen nacht. n het park voor het strand lopen heel veel pauwen, en net als de racoons schuimen ze de picknick plaatsen af naar etensresten. Er zitten hier ook heel veel grote leguanen, die zijn wat schuwer en kieskeuriger. Zij geven de voorkeur aan gras en jonge blaadjes. Dit is een bewaakt strand, hoewel niet alle strandhuisjes door Lifeguards bemand zijn. Niet zo gek, want er is hier gek genoeg helemaal niemand. De lifeguard huisjes zijn hier in tegenstelling tot South Beach allemaal hetzelfde. 

I

Dit is echt een prachtig mooi strand, onbegrijpelijk dat het zo extreem rustig is. Een aantal jaar geleden zijn we hier in mei ook eens geweest, toen was het niet anders. Maar voor ons leuk, want we hebben het strand voor ons zelf. 

Na een tijdje houden we bet voor gezien en zoeken we een op de route liggende supermarkt op. Dat wordt een Winndixie, hier halen we een vers Frans stokbrood, Hollandse kaas๐Ÿ˜‰, ham en vers fruit voor de lunch. Met onze verse voorraad rijden we naar het Bill Biggs Cape Florida State Park om te picknicken. Dit State park beslaat een derde deel van het eiland Key Biscayne. Het waait hier vandaag best behoorlijk en dat is zo langs het water heerlijk! Eerst lopen we een stuk langs het water, waar ontzettend veel mensen aan het duiken en snorkelen zijn. Vanuit dit punt kan je ook goed de paar huizen die midden op zee gebouwd zijn zien.  Het zijn er zes of zeven. Echt midden op het water op balen gebouwd, heel apart.

Onder de bomen genieten we van onze lunch. Heerlijk gewoon weer eens een stuk knapperig stokbrood met kaas, sinaasappelsap erbij ๐Ÿ‘๐Ÿผ๐Ÿ‘๐Ÿผ. Ondertussen gaat het steeds harder waaien en zien we een flinke bui over zee trekken. Op een paar druppels na ontspringen wij de dans, wel zo fijn. 

We rijden nog even langs de vuurtoren die in dit State Park staat. Deze vuurtoren is het oudste staande bouwwerk in Miami en omgeving. Er is ook een mooi stukje strand bij en hier is het wel heel druk! Kennelijk is dit strand veel populairder. 

Ons laatste doel is Coral Gables. Vorig jaar zijn we daar heel veel doorgereden. Ik vond het toen zoโ€™n mooi en ander stuk Miami, dat ik er graag een heen wilde. Maar helaas is het halverwege de middag zo druk dat we nergens een parkeerplek zoen in het deel waar we zouden willen rondkijken. Dus dan maar lekker terug naar South Beach om te zwemmen en te relaxen. Dat wordt echter even uitgesteld omdat er net als we terug zijn een pittig onweers frontje voorbij komt. 2 uur later breekt dan alsnog de zon weer door en is het weer heerlijk. 

Advertentie

6 gedachten over “Dag 15 – Key Biscayne

 1. Wat een prachtig strand zo met die palmbomen, heerlijk zo rustig!
  Wat bijzonder die huizen in het water, nog nooit gezien, prachtig hoor ๐Ÿ‘
  Even een buitje. En dan is het gewoon weer lekker, dat is zo fijn aan Florida!
  Geniet lekker verder!

  Like

 2. Bill Biggs Cape Florida State Park is inderdaad echt leuk/mooi om rond te kijken en Stiltsville met zn huizen op palen is een heel apart gezicht ( en leuk om te fotograferen )

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s