Dag 21 – Beach

Voor de ultieme relaxdag gaan we vandaag een dagje naar het strand. We rijden weer naar Lovers Key State Park, maar laten ons deze keer met het trammetje, wat tussen de parkeerplaats en het strand heen en weer rijdt, naar het strand brengen. Je wordt dan op het South Beach van Lovers Key afgezet, waar sanitair is en je bedjes etc kan huren. We hebben de koelbox goed gevuld, leesvoer, eten en de parasol mee. Zo kunnen we ons wel een aantal uur vermaken. Bij Huricane Charlie huren we 2 bedjes om op te liggen. Dat gaat heel mooi hier, nadat je hebt betaald krijg je een gekleurd lint en kan je uitzoeken waar je wil gaan zitten. Even later wordt je strandstoel met een golfkarretje naar de door jou uitgekozen plek gebracht. Je moet dan met je gekleurde lint zwaaien en zo ziet hij waar je bent.

Het is heerlijk rustig op het strand. we lopen een eind richting het zuiden, waar nog niemand zit. Vlak voor ons is het een drukte van belang. Een hele groep pelikanen is druk aan het vissen. Iedereen die in Florida komt weet hoe dat gaat, maar voor anderen zal ik het uitleggen. Een vissende pelikaan is een spectaculair gezicht. Als een pelikaan een vis wil vangen laat zichzelf vanuit de lucht recht naar beneden vallen, met zijn kop klapt hij dan heel hard op het water. Dat is echte een harde klap. Ze hebben in hun kop een soort ingebouwde airbag om die klap op te vangen. Ze happen dan een grote hap zeewater met daarin vis in hun bek op. De vis slikken ze door, het zeewater laten ze weer uit hun bek lopen.

We genieten van dit relax dagje. Lang geleden dat we echt een dag aan het strand door hebben gebracht, meestal wandelen we alleen langs het strand. Uiteraard doen we dat vandaag ook. We lopen helemaal naar de zuidpunt, waar de bomen het moeilijk hebben tegen het geweld van de zee. Eindelijk weer eens wat gelezen, heerlijk. Vlak voor we naar huis gaan zien we nog een dolfijn en een schildpad. We hebben alleen een foto van het minder snelle dier kunnen maken, ha ha.

Advertentie

12 gedachten over “Dag 21 – Beach

 1. Zo’n zalig stukje strand. Dit was mijn eerste kennismaking met de westkust, dit stukje strand. Meteen verkocht. Die pelikanen, geweldig! Kan daar uren naar kijken.
  Wandel ook meestal, dus had geen ligbed gehuurd, maar wel mooi systeem zo.
  Heb dagen lopen zoeken naar een sanddollar, en staat ie bij jullie gewoon op de foto haha!

  Like

 2. De pelikanen zijn idd zo leuk om naar te kijken. Dat van die ligbedden ga ik onthouden. Wij nemen meestal van die lage klapstoeltjes mee die in de meeste villa’s staan. Een bedje is toch net iets comfortabeler denk ik.

  Like

 3. Wat een heerlijke dag…..wat zijn die stranden toch mooi ๐Ÿ˜ en wat goed getimed zeg die foto van die duikende pelikanen

  Like

 4. Wat een heerlijke stranddag, genieten van alles wat het strand te bieden heeft en dat is best veel. Wat een prachtige fotoโ€™s en zeker ook van de pelikanen! Schitterend schouwspel.
  Lekkere relaxdag, ook heerlijk voor de afwissling!

  Like

 5. Ja hoor we zijn er nog we moeten heel veel omwegen maken om het te kunnen lezen
  Als we via FB staat alles door elkaar
  Ook via de mail is dat zo maar nu via mijn mac is het goed te doen
  We hebben even alles bij gelezen en jullie hebben het heerlijk
  Nog heel veel plezier
  Joke en Gerrit

  Like

 6. Eindelijk hebben jullie eens van een echte rustdag genoten. Werd wel tijd n.m.m.
  Weer mooie plaatjes gezien; vooral die van de pelikanen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s