Dag 23 – Kayakken

Het Kayakken vinden we zo leuk, dat we vandaag in een ander gebied weer een tocht gaan maken. We rijden naar Bunche Beach en huren daar twee kajaks voor vandaag. Bunche beach ligt tussen Ft Myers Beach en Sanibel Island en is een deel van de San Carlos Bay – Bunche Beach Preserve. Dit gebied is een combinatie van natuurlijk Mangrove bos en zand strand. Deze Locatie is tevens het begin van “The Great Calusa Blueway”, een 190 mijl lange gemarkeerde Paddling trail door de baaien en langs de eilanden van de Lee County Kust, eindiigend bij Pine Island. Toevallig is de Preserve waar we eerder deze week waren in Pine Island het eindpunt.

We krijgen een kaart mee en even een uitleg welke kanten we op kunnen gaan. De Mangrove is hier heel smal en laag, dus je moet wel wat ervaring hebben om voor deze route te kiezen, wordt ons verteld. Nadat we in onze kayaks gestapt zijn peddelen we eerst door een breder deel en al snel komen we bij de ingang van het mangrove bos wat met een oranje lint is gemarkeerd. Dat is maar goed ook, het is zo dicht dat we zelf het lint niet direct zien. Harm gaat voor op en ik volg. Het is inderdaad heel smal en laag om doorheen te gaan. Het is meer een tunnel waar wij door moeten. Soms is het zelfs zo smal dat er geen ruimte is om je peddel in het water te steken en je deze parallel aan de kano moet houden. We moeten regelmatig bukken en uitwijken voor lage takken, het lijkt wel de limbo die we moeten doen. Maar wat een mooie en uitdagende route, echt gaaf!

Foto’s maken is echter een drama. We zien wel het een en ander aan wildlife onderweg, maar zodra ik maar naar mijn camera kijk, draai ik al weg en als ik hem in handen heb, zit ik vast in de mangrove. Wel verschillende foto’s gemaakt, verschillende van Harm en ook een paar van vogels, een eekhoorn en de vele zwarte krabben die we zagen, maar de foto’s zijn niet echt geweldig. Vaak niet scherp of verkeerd qua licht. Ik zet ze erbij omdat het een indruk van de dag geeft. Na een tijdje verlaten we de mangrove, komen we in een breder stuk en uiteindelijk bij het strand. Hier gaan we een kleine pauze houden, even de de spieren ontspannen en wat eten en drinken.

Als we onze tocht vervolgen gaan we een stuk langs de kust. We zien in de verte de Sanibel Causeway. Onder ons door zien we diverse vissen en roggen langs zwemmen, mooi hoor! Harm ziet zelfs nog een manatee voorbij komen. Na een stuk over zee gegaan te zijn gaan we terug richting het beginpunt. We moeten weer door de Mangrove, maar dit deel is veel breder, dus heel makkelijk te peddelen. Moe maar voldaan leveren na drie uur peddelen we onze spullen weer in.

We eten de lunch bij een Panda Express, daar hebben we beide wel zin in. De “Orange Chicken” die we bestellen is in no-time op. Het lijkt wel of we trek hadden….

We rijden naar de vlakbij gelegen Six Miles Cypress Slough Preserve, helaas zijn ze precies deze week met herstelwerkzaamheden van de boardwalk bezig waardoor er maar een klein stukje open is. Ondanks het kleine stukje zien we toch wat wildlife. Dan gaan we terug naar Cape Coral om wat af te koelen in het zwembad. Er is flink onweer voorspel voor vanmiddag en inderdaad om 4 uur barst het los. Rond 7 uur wordt het weer wat lichter en gaan we er nog even op uit om wat te eten. We zien een prachtige regenboog en vinden ook weer een paar uiltjes op een andere locatie. In de wijk rondom ons huis zitten vier verschillende nesten. Volgens ons is het uiltje dat solo op de foto staat een jong, maar we weten het niet zeker.

Ondertussen maken onze kids Barcelona onveilig, ze vermaken zich zo te zien prima samen!

Advertentie

11 gedachten over “Dag 23 – Kayakken

 1. Wat een mooi tochtje per kajak hebben jullie afgelegd. Het ziet er op sommige stukken inderdaad heel smal uit. Het lijkt of jullie de enige twee waren. En dat kopje van dat uiltje! Wat lief! Fijn dat de kids zich ook prima vermaken, maar ik had niet anders verwacht.

  Like

 2. Jullie zijn erg sportief bezig met alweer een kayaktocht. Is het niet heel vermoeiend? Ik zou bang zijn dat ik halverwege te moe zou zijn om verder te gaan denk ik. Al geeft het wel voldoening omdat te doen en zoveel moois te zien.
  Dat solo uitje ziet er idd uit als een jonkie.

  Like

 3. Wat een uitdagende kayaktocht …en de fotoโ€™s zijn echt prima gelukt !
  Aaahh dat donzige uiltje zo schattig ๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜
  Heerlijk dat de kids het ook zo fijn hebben samen ๐Ÿ‘

  Like

 4. Wat een mooie kayaktocht, behoorlijke uitdaging af en toe. Al die krabbetjes zaten toen ook bij Djing Darling, brr. Je bent wel een met de natuur en zijn geluiden denk ik mooie ervaring!
  Ik snap, dat jullie trek hadden, is ook 3 uur paddelen en zo lekker orange chicken mmm…
  Dat was weer een prachtdag!

  Like

 5. Kayakken lijk mij echt zo gaaf om te doen, alleen mn lichaam is niet echt geschikt om de limbo te doen ๐Ÿ˜‰ De Six Miles Cypress Slough Preserve moet je echt nog een keer doen als de werkzaamheden afgerond zijn, zo mooi daar. Het uiltje op de foto is wel degelijk een jong, gezien de vele kleine donsveertjes. En dan Orange Chicken als lunch , maak me gek !!!

  Like

 6. Weer een heerlijke dag en wat is die Harm toch soepel ๐Ÿ˜‰
  Had je geen last tijdens het varen dat je geen rug steuntje had ?
  Heerlijk hoor de kids aan de Sangria, wat fijn dat ze samen zo genieten!
  Dat uiltje is tรฉ schattig

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s