Dag 14 – Wynwood en Miami Design District

We starten deze dag met een vroege wandeling langs het strand. Het is nog heerlijk rustig, we hebben het strand bijna voor ons zelf. Het lijkt ook alsof er veel minder zwervers dan de afgelopen jaren op het strand slapen. Toen lagen ze op en onder alle lifeguard huisjes en op alle beschutte plek die je kan bedenken.

We zwemmen nog wat in het zwembad en laten dan de Dodge voorrijden om naar Wynwood te gaan. We zijn hier al ontelbaar keren geweest, maar vinden het altijd weer leuk om een rondje te lopen. Daarbij is het ook elke keer anders. er zijn een aantal Murals die er al jaren zijn, vooral in het deel van de Wynwood Walls. maar de wijk er omheen veranderd voortdurend. Eerlijk gezegd vonden we daar deze keer ook de leukste Murals, misschien ook wel omdat ze echt nieuw voor ons waren. Natuurlijk mag bij een bezoek aan Wynwood een kop koffie bij Pather niet ontbreken. Naar onze smaak de lekkerste koffie van Amerika!! Het is leuk om te zien hoe de wijk Wynwood, vroeger toch niet de meest veilige buurt van Miami aan het opbloeien is. Elk jaar zien we ook daarin verschil en verbetering.

Natuurlijk weer veel te veel foto’s gemaakt….. Maar al die kleuren en schilderingen `zijn zo leuk! na Wynwood rijden we naar het Miami Design District. We willen heel graag de museum garage zien en ook dit is een leuke gedeelte om doorheen te lopen. Deze wijk heeft een winkel- eet en culturele bestemming. Er zijn veel luxe merken vertegenwoordigd en op elk plein is wel kunst te vinden. Ook de gebouwen in dit gedeelte van Miami zijn de erg mooi om te zien. De buitenkant van de Museum Garage is heel bijzonder. Zo is een deel bekleed met zilver en goudkleurige carroserien van diverse merken.

Het is heel warm in de twee bovengenoemde wijken, warmer dan aan het strand. Als we halverwege de middag terug zijn gaan we dan ook graag verkoeling zoeken bij het water. Omdat het bij zee heel erg lekker waait, gaan we een tijdje aan zee op de bedjes van het hotel liggen. het is hier heerlijk en heel goed uit te houden. Als we terug naar onze kamer lopen komen we deze brutale eekhoorn tegen. Zonder zich van iemand om hem heen iets aan te trekken, is hij vol overgave het vruchtvlees van de kokosnoot aan het af eten. Echt te grappig!!

Advertentie

7 gedachten over “Dag 14 – Wynwood en Miami Design District

  1. Prachtig die murals, echt kunstwerken. Jullie hebben er weer een heerlijke relaxte dag van gemaakt en wat een brutaaltje die eekhoorn, schattige beestjes! Geef hem eens ongelijk, haha. Mooie dag morgen!

    Like

  2. De murals zijn echt prachtig en die garage is echt gaaf.
    Jullie zijn ook lekker aan het relaxen bij zwembad en strand๐Ÿ‘

    Like

  3. Zo gaaf die Murals en wil ze eigenlijk toch wel graag zien , maar ff kijken of ik dat nog in mn aankomende trip kan inplannen. De Museum Garage is ook mooi , onze goudkleurige “Franse Dame” zou daar overigens ook goed tussenpassen ๐Ÿ˜‰

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s