Dag 22 – Punta Gorda

Al jaren staan in de couponboekjes advertenties van een automuseum in Punta Gorda. Deze week eens op internet gezocht wat de recensies zijn. Deze waren overwegend positief. Dus maar eens aan vrouwlief voorgesteld of dit niet een leuke afwisseling zal zijn van alle beach- en pool activiteiten.tot mijn grote verbazing stemde ze toe. 

Onze eerste stop is bij Starbucks

Zo reden we heden morgen richting Musle car city in Punta Gorda. In een voormalige walmart staat de autocollectie van Rick Treworgy. Na de kassa kom je in de museumshop, een walhalla voor een autoliefhebber.

De collectie van Muscle Car City bestaat vooral uit sportieve auto’s uit de jaren 60 en 70 van het merk Chevrolet. Meer dan 200 modellen staan naast elkaar opgesteld, vooral Camaros, Corvettesen Chevelles. Allemaal in perfecte staat en rijklaar. Heel veel auto’s staan met de motorkap open een de techniek te laten zien. Om de auto’s te fotograferen is dit niet altijd even mooi. We bewonderen de enorme hoeveelheid auto’s .

Bij het verlaten van het museum vragen we de dame naar andere bezienswaardigeheden in de buurt, zij noemt een militair museum en Fishermens village. Via het historic District van Punta Gorda rijden we naar Fishernen’s Villages. Het is een aan de waterkant gelegen verzameling van boutiques en restaurants. De snoepwinkel adverteert met Key Lime Pie “on a stick”, een heerlijk puntje Key lime pie met een dikke laag chocolade er om heen.

Op het eind van de village zit Harpoon Harry’s. we besluiten op deze leuke locatie te eten, het is ondertussen lunchtijd. Hier nemen we plaats aan de waterkant, gelijk zien we in de verte dolfijnen. Er varen bootjes en boten in allerlei formaten voorbij. Een prima stek om wat tijd door te brengen, niet veel later zit  het restaurant helemaal vol.

Hierna rijden we weer richting Cape Coral en duiken de pool in. Om half vijf begint het te onweren en te regenen, het dondert en bliksemt heel dichtbij. De stroom viel even uit, ’s avonds op het nieuws horen we dat vlakbij de bliksem ingeslagen was in een huis met heel wat schade tot gevolg.

Na de buien doen we even boodschappen en gaan op bezoek bij de uiltjes. We hebben er zelfs een paar zitten op een onbebouwd perceel in de straat. Al kijkt deze niet al te vrolijk van zijn stokkie richting Christa.

Advertentie

10 gedachten over “Dag 22 – Punta Gorda

 1. De bordjes met de teksten en spreuken vind ik geweldig maar ik kan meeleven met Christa hoor. Auto’s moeten je van A naar B brengen, er naar kijken is boring. Maar tja, mannen en auto’s 😁 Jullie hebben wel weer een geweldige lunchplek gevonden. En dan die schattige uiltjes!

  Like

 2. Wat een prachtige verzameling auto’s, zelfs als niet liefhebber kijk je daar je ogen uit!
  En leuk al die bordjes met teksten. Harm heeft vast erg genoten van al dat moois. Ook een erg leuke locatie bij dat fishermens wharf. Heerlijk om daar te lunchen en dan de uiltjes , ook heel mooi om te zien. Florida blijft toch zo afwisselend! Leuke dag weer! 👍

  Like

 3. Wat leuk dat jullie naar Punta Gorda zijn geweest. Staat ook al jaren op ons lijstje. Niet voor het automuseum want ik wist niet van het bestaan daarvan, maar voor het Wildlife Sanctuary. Verder is het dus ook een leuke plaats zo te zien en te lezen. Misschien komen wij de volgende keer er ook aan toe om er heen te gaan.
  Dat was een heftige onweersbui, kan in FL nog al eens angstaanjagend zijn. Zeker als de bliksem dan ook nog vlakbij is ingeslagen.

  Like

 4. Muscle Car City heb ik al eens van gehoord en ziet er leuk om eens op een (regenachtige) dag te doen, wel jammer dat bij veel auto’s de motorkap open staat, dat is niet leuk voor het fotograferen. En ook weer even naar de uiltjes, zo aandoenlijk 🙂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s