Dag 20 – Sanibel

Het belooft vandaag weer een mooie dag te worden. Een goede dag on weer eens te gaan varen. We gaan daarom vroeg op weg naar Salty Sam’s Marina in Ft Myers Beach om een boot te huren. We hebben hier al naar volle tevredenheid meermaals een voor gehuurd. Om 8.30 lopen we vol goede moed het kantoortje binnen om niet veel later te horen dat er niets beschikbaar is….. Dat hebben we hier nog nooit meegemaakt. Het was nooit een probleem en er was altijd iets beschikbaar. We reserveren nooit, was ook nooit nodig omdat je toch ook zeker wil zijn dat het weer goed is en je geen Floridaos buitje halverwege over je heen krijgt. Toch wel teleurgesteld druipen we af…

Wat nu, snel schakelen naar plan B…  We besluiten om naar Sanibel te rijden en daar te kijken of we Kayaks kunnen huren. Dat is gelukkig geen probleem en we maken een heel mooie tocht door het mangrove van Commodore Creek, vlakbij het J.N.”Ding” Darling nationaal wildlife refuge.. Na eerste stuk over Tarpon Bay, leidt de route ons door smalle doorgangen dieper de Mangrove in. Het is echt heel mooi Het eerste deel gaat relatief makkelijk, al kost het mij bij sommige delen wat meer moeite op koers te blijven als het heel smal is en er veel overhangende takken zijn. Die geven namelijk echt net mee 😉. Het tweede deel gaat tegen de stroom in en dat is toch een stuk zwaarder. Tegen de tijd dat we terug zijn bij het beginpunt, voelen we wel dat we wat gedaan hebben!!

Bij het inleveren van de kayaks heb ik nog even gevraagd hoe het zit met de in onze ogen weinige osprey’s in de omgeving. Ten eerste kreeg ik te horen dat dat maar weinig mensen opviel, complimenten voor onze oplettenheid 😉. Maar het komt inderdaad door de Red Tide. Door de immense vissterfte, was er bijna geen voedsel voor de osprey’s te vinden, wat de enorme afname tot gevolg heeft gehad. (en ongetwijfeld zullen andere soorten daar ook onder geleden hebben. 

Hierna rijden we naar het mooie strand bij de vuurtoren en de pier van Sanibel. Altijd heerlijk om naar toe te gaan. Na een ijsje bij toch wel de leukste DQ die wij ooit bezocht hebben, rijden we enigszins vermoeid maar voldaan het eiland weer af richting Cape Coral. 

Advertentie

9 gedachten over “Dag 20 – Sanibel

 1. Jemig dat er geen boot meer te huren was maar gelukkig hebben jullie een mooi alternatief gevonden. Wij hebben daar bij Sanibel ook wel een paar keer gevaren. Wat een mooie foto’s weer van de omgeving en vooral van de ondergaande zon.

  Like

 2. Jammer van de boothuur bij Salty Sam, maar evengoed was het een prachtdag en toch een boot gehuurd, maar dan wel een ander soort, dan jullie eerst in gedachten hadden.
  Blijft genieten in deze mooie omgeving. gelukkig nu weer wel osprey”s gespot. hopelijk blijft de red tide nu even weg, zodat de populatie zich weer kan herstellen. Fijne dag morgen!

  Like

 3. Kregen jullie onverwacht andere lichaamsbeweging dan de bedoeling was!
  Dat wordt vast spierpijn morgen. Ik lees niks over muggen tijdens het kajakken, dus dat zal wel meegevallen zijn.
  Mooie dag weer!

  Like

 4. Wat jammer dat er geen boot meer te huur was maar het kanoën is wel een mooi alternatief.
  Jullie hebben een mooie route gevaren zo te zien.
  Het is ons ook al eerder opgevallen dat de ene DQ niet de andere is.
  Je kan 3 x dezelfde Blizzard bestellen en elke keer toch een andere krijgen.
  De foto’s zijn wederom prachtig.

  Like

 5. Jammer van de boot maar de kanotocht was uiteindelijk ook wel geslaagd. Red Tide heeft jammer genoeg best wel veel schade veroorzaakt, helaas zijn er daardoor o.a. minder Ospreys te zien 😦

  Like

 6. Gelukkig een prima alternatief gevonden! Prachtige omgeving om te kajakken 👍 Jullie hebben weer schitterde foto’s gemaakt !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s