Dag 4 – van DC naar Williamsburg

Vandaag gaan we DC verlaten en rijden we naar Williamsburg. Eerst moeten we een auto gaan halen. Voor het hotel is een taxi standplaats, waar eigenlijk altijd taxiโ€™s klaar staan. Zo ook vanmorgen. Voor slechts $ 15.00 worden we naar de Rental Car service op Ronald Reagan AirPort gebracht. We hebben de auto via Alamo gehuurd en voor het eerst mogen we bij dit bedrijf geen auto uitkiezen, maar wordt er รฉรฉn gebracht. Tenminste dat is de bedoeling…. Omdat dat brengen uiteindelijk langer duurt dan de medewerker had verwacht, besluit deze al heel snel dat we een upgrade krijgen en een reeds klaar staande Infinity QX80 mee kunnen nemen. Zo gezegd, zo gedaan en niet veel later rijden we de staat Virginia al binnen. Eigenlijk direct buiten DC is de omgeving al heel anders. Heel veel bomen en heeeeel groen. Ik denk dat dat de rest van deze roadtrip zo blijft. 

Om 9 uur rijden we het Great Fallls Park binnen, onze eerste stop voor vandaag. We betalen de $ 15.00 toegang en parkeren ons slagschip. De Potomac River bouwt hier snelheid en kracht op door het verval van het water, waarbij het over en langs rotsen een kloof in stroomt.  Afhankelijk van de hoeveelheid water die naar beneden komt (door recente regen) zal de waterval meer of minder kracht hebben. Het is een spectaculair gezicht, zeker als er een aantal kayaks naar beneden komen. 

De volgende stop is het Steven F. Udvar-Hazy Center, het National Air en Space Museum.  Ook onderdeel van het Smithsonian Institute, dus ook gratis. Wel moet je betalen voor het parkeren bij dit museum. 

Het museum gaat om 10 uur open. Als wij 10.40 uur aankomen, gaan de eerste mensen al naar buiten. Dat biedt perspectief, kijken of we dit record kunnen verbeteren ๐Ÿ™Š๐Ÿ™ˆ๐Ÿ™Š๐Ÿ™Š. Harm vindt het hier geweldig, ik minder. Eerlijk gezegd hoeft het voor mij helemaal niet..  Maar ik lach lief en doe net of ik het leuk vindt ๐Ÿ˜‰. Het blijft tenslotte een kwestie van geven en nemen, ha ha. We blijven natuurlijk wel wat langer dan 40 min.

We programmeren de navigatie op Williamsburg en rijden helaas al heel snel een ellenlange file in. Uiteindelijk, ruim 2 uur later dan verwacht rijden we Williamsburg binnen. We checken in bij het hotel, droppen de bagage op de kamer en rijden direct naar het historische centrum, Koloniaal Williamsburg. Dit is eigenlijk vergelijkbaar met een groot openlucht museum, waarbij je je in het koloniale tijdperk waant. Omdat het al zo laat is hopen we dat er nog eea open is. Gelukkig is dat ook zo. Je kan een kaartje kopen om alle gebouwen in te gaan, maar je kan er ook voor kiezen door het stadje te lopen en alleen te kijken naar wat zich buiten afspeelt. Daar hoef je geen toegang voor te betalen.

Als we in het historische gedeelte uitgekeken zijn, besluiten we gelijk door te rijden naar de Outback om daar te eten. Na 20.00 uur zijn we terug in het hotel.

Advertentie

12 gedachten over “Dag 4 – van DC naar Williamsburg

 1. Jammer vd file maar daar doe je niks aan. Williamsburg, vonden wij erg leuk. Super om door t historische deel te wandelen.

  Like

 2. Wow die kolkende rivier, en dan nog met een kajak eraf, brrrr. Maar wel super gaaf om te zien. En in Williamsburg is het terug in de tijd, alsof je in een heel andere wereld bent.
  Have fun!

  Like

 3. Wat een gave dag, wat een bijzondere ervaring Williamsburg. Dat museum is toch wel erg leuk.
  Wat een bak hebben jullie gekregen. Veel plezier vandaag!

  Like

 4. Wat een watergeweld , prachtig om te zien en dan met een kajak eraf, stoer hoor voor wie dat durft! Geeft wel een mooi plaatje.
  Wat een prachtig plaatsje Williamsburg en dan die mensen en rijtuigen uit vervlogen tijden, je waant je echt in vroegere tijden. Dat was weer een leuke afwisselende dag!

  Like

 5. Leuke upgrade van Alamo, ik heb overigens de QX80 ook nog op mn ‘wish-list’ staan, is echt een hele mooie auto. Het Steven F. Udvar-Hazy Center is echt gaaf, wij hebben er een kleine 4 uur rondgelopen. Het landschap veranderd inderdaad snel als je DC uitrijdt en de rit naar Williamsburg is dan ook reuze mooi om te doen. Colonial Williamsburg is, zeker als je van fotograferen houdt, reuze leuk om te bekijken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s