Dag 26 – Orlando in vogelvlucht en…. naar huis.

Na een prima nacht in het Bohemien, moeten we helaas opstaan en is de onvermijdelijke dag, waarop we naar huis moeten, aangebroken. Maar eerst hebben we nog een hele dag in te vullen. Want we vliegen pas om 21.45 uur naar huis. We startten heel rustig op. Na het ontbijt stoppen we onze spullen terug in de koffer en lopen nog op ons gemak een rondje door Celebration. Bij de Starbucks halen we koffie en Lemon cake, die we al schommelend op de stoelen aan het meer opdrinken. Er zwemt een schildpad voorbij die ons nieuwsgierig bekijkt, maar Charlie en/of Charlotte laten zich deze keer niet zien. We wisten eigenlijk niet dat er twee gators in het meer rond zwemmen. Wij dachten dat er maar éen was….. In Frontstreet is tegenwoordig de Farmersmarkt en om het meer heen lopen een paar mensen hun wekelijkse (of dagelijkse) sportieve rondje. Heerlijk zo de zondagochtend te beginnen, daar kunnen we wel aan wennen. Met de zelfontspanner maken we een paar gepensioneerden foto’s. 😂😂. Zo zien ze er ten minste wel uit.

Dan breekt toch echt het moment aan deze plek te verlaten. Maar zelfs onze koffers willen niet. De wieltjes blokkeren bijna op het hoogpolige tapijt in de gangen van het “Bohemien”, alsof ze er ook geen zin in hebben. We rijden naar Lake Apopka voor de Wildlife Drive, het is al weer 2 jaar geleden dat we hier voor het laatst waren, ik heb nog goede herinneringen aan het mierennest waar ik toen in stapte…. Net als alles is Florida waren ook die mieren heel groot…. Maar we hebben nog geen alligator gezien deze vakantie en zonder alligator is onze vakantie niet compleet, dus….. Lake Apopka.

En we zien alligators, hoor….! Als ik eerst nog een soort van boos wordt omdat Harm de eerste voorbij rijdt, gaan we na verloop van tijd eisen stellen. “We maken alleen nog een foto als ze over de weg lopen” etc. De foto hier vlak boven is niet scherp maar moest toch in het blog. Deze grote jongen sprong ineens uit het water met een forse vis in zijn bek om daarna weer met een grote plons te verdwijnen. Het gebeurde voor mijn neus, maar in de euforie van het moment kon ik mijn camera niet scherp stellen. Alleen de plons erna staat er goed op… Hoezo, een gemiste kans. In het vervolg wil ik dit soort acties graag weten van te voren, dan kan ik klaar staan 😂😂.

en weg is hij…..

De route leek ons veel langer dan wij ons herinnerden, maar dat kan ook aan ons liggen, het stuk na het grote meer was nu heel veel langer dan wij dachten. In ieder geval hebben we er trek van gekregen, we rijden naar Winter Garden om ergens makkelijk te eten en komen terecht bij een Panda Express. Omdat we geen zin hebben te gaan shoppen stelt Harm na de lunch voor naar Disney Springs te rijden. We rijden met Apple CarPlay aan, wel erg grappig wat het mannetje in de mobiel van Harm van verschillende straten en plaatsnamen maakt. Vooral de Buena Vista Dr. is hilarisch, hij wil ons als door naar Drenthe ipv Drive sturen sturen….Disney Springs is een goed idee totdat we er bijna zijn. Tjonge wat een drukte, maar ja zondagmiddag 15.00 uur op een bewolkte dag….. Dan ga je net als wij naar Disney Springs! In de Lime Parkeergarage vinden we met moeite nog een plekje en dan is het toch wel heel leuk hier ook nog even een rondje te lopen.

Het is erg warm, met aldoor een dreigende lucht. Precies op het moment dat we de parkeergarage uitrijden begint het te regenen, wat een goede timing. Met nog een kleine twee uur op de klok, voordat we in moeten checken rijden we naar een klein winkelgebied waar ook e.e.a. om te eten zit. We waren eerst op weg naar de Mall of Millania gegaan, maar het is zo druk op de “4” dat we dat uiteindelijk niet aandurven en rechtsomkeer maken. Zo komen we uit bij een “Millers Ale House” ergens… Het restaurant is voor 25 procent gevuld, dus prima om nog even wat te eten, denken wij. Dus niet, we krijgen te horen dat het zeker 20 min wachten is voor we aan tafel kunnen of we moeten buiten gaan zitten…

Daar hebben we geen zin in, want zoveel tijd hebben we niet. We komen uiteindelijk uit bij een Applebee’s. Helaas is dat niet zo’n succes. we krijgen na elkaar te eten… normaal komt er altijd iemand binnen 2 sec. langs om te vragen of alles oké is, hebben we ze een keer nodig, laat niemand zich zien. Maar goed de magen zijn gevuld en we zijn klaar om naar MCO te gaan.

We leveren probleemloos de auto in en checken in bij de computers van Delta. Ik zie gelijk al dat we beide een TSA Precheck krijgen. Heerlijk, kunnen we lekker snel door de security heen. Binnen 10 min zijn we ingecheckt en hebben we de bagage afgegeven. Harm dacht nog voor de ruimbagage te moeten betalen maar in tegenstelling tot KLM die de heenreis verzorgde, zaten bij deze tickets de koffers er al bij in. Beter! Het lukte thuis ook niet om dit alvast te regelen, vandaar dus. We drinken ons laatste flesje water leeg en ondertussen app ik even naar Saskia en Gene of zij nog op MCO zijn. Zij hadden een vlucht nog 2 uur voor ons. Zij zijn er nog, gaan over 20 min boarden en zitten éen gate voor de gate waar wij vanaf vertrekken. Dus als alles mee zit kunnen we elkaar nog even spreken. Dankzij de Precheck zijn wij werkelijk binnen 5 min bij hen, echt bizar snel. Heel leuk elkaar weer even te zien en te spreken.

Anderhalf uur later mogen ook wij boarden en dan is deze mooie vakantie echt voorbij. Morgen (Inmiddels gisteren) de kids ophalen en weer terug naar het gewone leven. Het reisverslag is een mooie herinnering aan de gemaakte reis, je doet zoveel dat je soms echt niet meer weet wat je een paar dagen ervoor ook al weer gedaan had, daarbij is het heel erg leuk dit met anderen te delen. We willen Iedereen die met ons is meegereisd hartelijk danken voor jullie interesse en de leuke reacties en ook de handige tips op onze verhalen en vele foto’s. Tot Blogs, Groetjes Harm en Christa

Advertentie

10 gedachten over “Dag 26 – Orlando in vogelvlucht en…. naar huis.

 1. Wat een heerlijke laatste nog zeg en wat een hoop foto’s, erg leuk!
  Lake Apopka is altijd erg leuk om weer eens te doen, het verveelt nooit en het is inderdaad best een eind.
  Disney Springs is altijd de moeite waard om even rond te kijken. Hartstikke bedankt voor het altijd erg leuke blog en de vele foto’s, ik heb er weer van genoten. Graag tot een volgende reis!

  Like

 2. Leuke afsluiter met Apopka en Disney Springs. En Celebration blijft leuk, en ook nooit geweten dat er 2 gators zitten. Jammer dat het er weer op zit, maar jullie hebben een heerlijke vakantie achter de rug en gelukkig kun je je blog nog af en toe eens terug lezen.
  Bedankt voor de leuke verslagen en de prachtige foto’s.

  Like

 3. Leuk dat de Farmers Market nu in de Market Street wordt gehouden, een veel leukere lokatie. Het is zo heerlijk om daar in Celebration rond te mogen lopen, zo relaxed daar. En op de LAWD lekker veel wildlife gezien, dat maakt het ritje daar toch weer extra leuk. Disney Springs, altijd weer gezellig maar ook altijd heel erg druk, maar dat moet je er voor over hebben.

  En dan zit helaas de mooie trip er weer op en is het ‘back to normal life’ , bedankt voor de leuke blog met mooie ‘platen’ , je hebt er weer iets moois van gemaakt 😉

  Like

 4. Ook mijn reden om ’s avonds er toch nog voor te gaan zitten. Je maakt zoveel mee dat je alles weer fijn terug kan lezen met een blog.
  Wat een heerlijke vakantie hebben jullie gehad zeg. Lekker relaxed en van alles wat. Bedankt dat we mee mochten reizen.

  Like

 5. Lekker nog van alles gedaan op de laatste dag. Mooie foto’s ook weer.
  Het blog is altijd een prachtige herinnering en naslagwerk voor jezelf. Je vergeet idd snel wat je allemaal gedaan hebt.
  Bedankt weer voor het bloggen, ik heb er van genoten!

  Like

 6. Het klopt wat je schrijft, je vergeet snel wat je hebt beleefd en met het blog, ondanks al het werk, komt het weer sneller boven drijven. Ik heb nu nog als ik blogs terug lees van jaren geleden, dat ik denk, o ja en dat was er ook nog. Een mooie herinnering aan een schitterende reis, ik heb (vertraagd) genoten van je blog en de fotos, tot blogs!!

  Like

 7. Beste Harm en Christa, hartelijk dank voor jullie, zo uitgebreide, verslag van de vakantie. Het was me weer een genoegen om met jullie mee te reizen, net als jullie kijk ik al weer uit naar jullie volgende Amerika avontuur. Groetjes Ellen

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s