Dag 9 – Cades Cove

We zijn vandaag van plan niet heel veel te gaan rijden, zoals de afgelopen dagen. We besluiten daarom om naar Cades Cove te gaan. Cades Cove is een geïsoleerde vallei in het Tennessee-gedeelte van het Great Smoky Mountains National Park, VS. De vallei was de thuisbasis van talrijke kolonisten vóór de vorming van het nationale park. Vandaag de dag is Cades cove de meest populaire bestemming in het park. De bezoekers komen voor ,de bewaarde boerderijen van de kolonisten, mooie berglandschappen en wildlife.

Dat Cades Cove populiar is hebben we geweten het was erg druk onderweg. Als er dan ook nog eens weggebruikers zijn die niet weten hoe zie moeten rijden in de bergen duurt de rit ernaar toe al lang. Eerst zaten we achter iemand die niet harder reed dan 20mph waar je 35 mocht, om later met een stel auto’s achter een chauffeur te zitten die stil ging staan voor elke scherpe bocht. Als je dan weet dat de weg een riviertje volgt welke door een vallei kronkelt dan begrijp je dat we heel veel tegen oplichtende remlichten aan zaten te kijken.

Eenmaal aangekomen in Cades Cove rijden we de looproad. Er zijn mooie vergezichten over alpenweiden, alleen zijn deze hoog begroeid. Dit maak het spotten van wild moeilijk. Toch weten we vanuit de auto een aantal hertjes te zien, soms is het verbazingwekkend hoe dicht ze langs de weg staan maar toch goed opgaan in de omgeving. Bij sommige stops waren demonstraties door rangers en vrijwilligers over het leven van de kolonisten en het wildlife. Na 4.5 uur waren we pas weer terug in Gatlinburg!

Gatlinburg is een populaire toeristische bestemming in dit deel van de USA. Volgens ons een mengeling van Valkenburg, Efteling en kermis. Het druk downtown, alle parkings vol. Het lukt ons pas buiten het centrum om een parkeerplekje te vinden. We lopen even door het centrum, nog nooit hebben wij zoveel Amerikanen zien lopen…. Het meest opvallend is dat veel mannen een baard hebben, als we er echt op gaan letten denken we de 90% wel te halen….

Na het eten rijden eten rijden we naar onze laatste slaapplaats alhier. Circa 15.km verderop dan gisteren aan het eind van een steile kronkelweg boven op een berg ligt ons huisje Pinnical. As we de deur openen kunnen we een lach niet onderdrukken, het is een grote ruimte van keuken, woonkamer, slaapkamer en bubbelbad. Vanaf het balkon met nog een bubbelbad hebben we een schitterend uitzicht over de vallei.

Uitzicht vanaf ons balkon!
Advertentie

9 gedachten over “Dag 9 – Cades Cove

 1. Ik vind de omschrijving van de Amerikanen in Gatlinburg erg netjes … ( als we elkaar weer zien zal ik vertellen wat mijn omschrijving was 😂 )
  Heerlijke dag weer !

  Geliked door 1 persoon

 2. Oh wat irritant kan dat zijn van die sukkels op de weg. Bijzonder dat er zoveel mannen met baarden waren daar. Ben trouwens wel benieuwd naar de omschrijving van Mandy.
  Have fun!

  Like

 3. mooie dag weer en die hertjes blijven schattig.
  Mooie cabin , het heeft wel wat al dat hout, lekker knus. prachtig uitzicht!
  Leuk om ook even in Gathlinburg een kijkje te hebben genomen, leuk la die berenbeelden!
  Mooie dag morgen.

  Like

 4. Oh wat een gave natuurfoto’s , en Petra verheugd zich helemaal al op Gathlinburg want die is gek op dat soort dingen. Wij verblijven overigens in Crossroads Inn & Suites in downtown Gathlinburg 😉

  Like

 5. Prachtig die opnames van de vlinders. Trouwens de andere foto,s zijn ook de moeite waard om te zien. Wat een belevenis in zo,n houten bed van palen te slapen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s