Dag 2 – National Mall

Op onze planning stond vandaag fietsen te huren bij Bike and Roll aan Elefant’s Plaza. Maar doordat ze de hele week specifiek voor deze donderdag extreem heftig onweer en veel regen voorspellen, twijfelen we of we er verstandig aan doen. Uiteindelijk na het ‘s ochtends nogmaals checken van de weerapp besluiten we het er toch op te wagen. De verwachting is dat het rond 4 uur pas los gaat. 

We gaan richting de metro direct onder het hotel, hoeven niet eens naar buiten. Bij de automaten kopen we een kaartje en laden deze met een bedrag. Het werkt hier exact hetzelfde als in Nederland, je moet in- en uitchecken. Je betaald dus voor de afgelegde afstand, daarbij is hetzelfde ritje in de spits duurder dan tijdens de daluren. 

Het is even zoeken in het ondergrondse doolhof van Metro Center voor we de juiste metro hebben gevonden. Het vinden van de fietsenverhuurder kost nog veel meer moeite… Maar niet veel later fietsen we richting de National Mall. We fietsen langs diverse monumenten. We rijden eerst richting het oosten. Bij het Lincoln Memorial worden overvallen door een paar pittige buien. We kunnen mooi schuilen in het Memorial en vermaken ons met foto’s uit alle hoeken van de mooie pilaren. 😬😬 Het fietsen is heerlijk en ideaal om de afstanden hier te overbruggen. Het verbaasd ons eigenlijk dat er zo weinig anderen op de fiets zijn. 

We fietsen oa. een rondje om Tidal Bassin en bezoeken deze dag eigenlijk alle hoeken van de National Mall. Aan veel gebouwen en monumenten wordt onderhoud gepleegd, wat voor heel wat bouwactiviteiten en steigers zorgt. Het is vandaag erg warm, na zo’n 4 uur fietsen vinden we het mooi geweest. Het is hier niet vlak en het vele stoppen voor de ontelbare stoplichten 
stoplichten maken het fietsen toch ietsje anders dan thuis 🙈.

We leveren de fietsen in en gaan deels lopend en deels met de metro terug naar het hotel. We zijn mooi op tijd binnen als het voorspelde onweer losbarst. De regen is een goed excuus om naar het happy hour van de Capitol DC Brewing Company te gaan aan de overkant van de straat. Via het City Center lopen we erheen.  Net als gisteravond eten we hier weer prima!!

Advertentie

9 gedachten over “Dag 2 – National Mall

  1. Hoop gezien vandaag en weer prachtig op de foto vastgelegd! Leuk om te gaan fietsen, gelukkig viel het onderweg mee met de regen. Mooie dag morgen!

    Like

  2. Wat een mooie foto’s. We kunnen niet wachten om het allemaal in het echt te zien. Ja die regenbuien zijn niet gepland in de plannen. Gelukkig viel het voor jullie mee en konden de plannen gewoon doorgaan.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s