Dag 8 – Lost and Declined (op weg naar de Great Smoky Mountains)

Na een uiterst karig ontbijt rijden we om precies 8 uur bij het hotel weg. We rijden Asheville uit en gaan over de Blue Ridge Pkwy door de Great Smoky Mountains. De Blue Ridge Parkway is echt prachtig om te rijden. Na elke bocht wordt een overweldigend uitzicht onthuld over de bergen en het landschap. De weg is vol bochten en kronkelt door valleien en over bergtoppen. Het hoogste punt ligt, als wij er rijden, helemaal in de wolken.

Het omliggende bos van het deel van de 755 km lange National Scenic Byway welke wij rijden, heet het Pidgah Forest. We hebben drie watervallen in het Pisgah Forest op ons lijstje staan, te vinden via de milemarkers. Als eerste ligt de Slide Rock Fall op onze route. Van deze waterval kan je als van een waterglijbaan af glijden. Het is redelijk druk met liefhebbers voor de natuurlijke glijbaan, sommigen komen luid gillend naar beneden. Het water is vast heel koud, maar het gaat ook best hard!

De Looking Glass Fall is de tweede op ons lijstje. Dit is een “echte” waterval. Supermooi!! Hier wordt ook gezwommen, maar slechts door een enkeling. De derde waterval kunnen we gewoon niet vinden… De milemarker is niet te vinden, ook geen enkel bereik via het Sim- kaartje (Arieli-Mobile) wat we hebben om ons te oriënteren. Na enige tijd zoeken en dwalen, vinden we het mooi geweest en besluiten we richting Gatlinburg te gaan rijden. Maar dan is zelfs de navigatie is de weg kwijt 😫. Zegt dat we rechtsaf moeten op stukken waar niet eens een afslag is. Als we eindelijk borden zien rijden we naar de dichtstbijzijnde plaats om weer “in de lucht” te zijn en de goede kant op te kunnen rijden. Tjonge, wat zijn we afhankelijk geworden…

Met veel file, zware regen en een navigatie die er een potje van maakt komen we veel later dan gepland aan. We halen bij de supermarkt in Gatlinburg wat boodschappen en rijden dan de Office van de Cabin Rental, die 15 km terug blijkt te liggen langs de weg die we net gereden hebben. We hebben voor twee dagen een Cabin in de bossen gehuurd buiten Gatlinburg.

Harm gaat naar binnen en ik blijf in de auto. Het duurt best lang en als hij dan eindelijk terugkomst blijkt onze boeking geannuleerd te zijn…….!!!! Terwijl wij maanden geleden deze boeking al gedaan hebben en toen ook de helft hebben betaald. Het beleid van deze firma is een betaling van 50 % bij de boeking, het andere deel incasseren ze dan vlak voor aankomst. En daar is het kennelijk fout gegaan. De creditcardmaatschappij heeft de tweede incasso geweigerd. De firma heeft ons kennelijk gemaild, maar wij hebben niet gereageerd. Dus hebben ze de boeking verwijderd en het reeds betaalde geld waren we kwijt en geen onderdak voor de komende 2 nachten, zo werd ons medegedeeld…..!!

Er was nl gemaild naar de praktijkmail van Harm, maar die kan hij niet op vakantie openen. Gelukkig had Harm begin juni gemaild naar deze firma met het verzoek zijn mailadres te wijzigen naar zijn gmail, zodat hij bereikbaar was in de VS. Kennelijk hebben ze die mail niet verwerkt. Na even zoeken in zijn mobiel vindt Harm de datum dat hij de mail verstuurd heeft. Toen de dame die ons te woord stond de mail inderdaad gevonden had en hardop voorlas, kwam de baas uit een ander kantoortje tevoorschijn. De mail werd nogmaals gelezen en hij ging wat telefoontjes plegen, om iets voor ons te regelen

Wat ze voor ons konden doen, is ons in twee verschillende cabins onderbrengen. We moeten morgen dan wel verkassen maar dat is helaas niet anders. Het is nog een flink eind rijdende andere kant op naar “onze’ nieuwe Cabin. En zo komt het dat we een uurtje later buiten op de veranda in de hottub van in “Lovers Paradise” zitten met een welverdiend drankje. Dit was wel weer genoeg sensatie voor vandaag. Deze tekst typend zit ik op “onze” schommelbank op “onze” veranda. Als er nu nog wat Wildlife voorbij komt wandelen is het helemaal af! 😉 Vandaag gaan we hier niet meer weg!

Advertentie

12 gedachten over “Dag 8 – Lost and Declined (op weg naar de Great Smoky Mountains)

 1. Wat een mooie dingen weer gezien vandaag, wel schrikken zeg met die cabin, maar gelukkig wel goedgekomen. Leuke overnachtingsplek! Geniet lekker verder samen.

  Like

 2. Wat is dat altijd geweldig mooi om watervallen te zien, volgens mij had je uren op die rots kunnen blijven zitten 😉
  Wat een geklooi met jullie boeking maar uiteindelijk dan toch opgelost en wat zitten jullie daar geweldig!

  Like

 3. Wat een prachtige natuur en die watervallen echt grandioos. Maar jemig wat een gedoe met die cabin. Gelukkig dat Harm de mail nog op zijn mobiel had staan. De cabin ziet er geweldig uit en past helemaal bij de omgeving.

  Like

 4. Een prachtige dag die gelukkig ook nog eindigt als een sprookje met een happy end. Jammer dat je moet verkassen maar gelukkig is het wel opgelost en kunnen jullie lekker slapen.
  Heb je nog iets van wildlife gezien?

  Like

 5. Weer een mooie dag, die natuur is overweldigend. Wat een gedoe met de cabin, maar gelukkig is het opgelost, mooie cabin en Harm ligt er ontspannen bij!

  Like

 6. Jeetje wat een gedoe met die cabin. Wel gaaf zo’n hottub op het balkon.
  Hoop dat je geen last van beestjes hebt. De laatste keer dat wij in een cabin geslapen hebben, zat ik helemaal onder de bultjes de volgende dag.

  Like

 7. Oef dat was even spannend …maar gelukkig heel goed opgelost en jullie hebben een prachtige plek in de natuur !
  Wat is het daar toch mooi. Weer een hele andere omgeving .

  Like

 8. Wat een mooie natuur daar, wij zijn op dit moment toevallig net met dit stuk bezig in onze planning dus maken ijverig aantekeningen 😉 Wat een gedoe met die reservering van de cabin, maar uiteindelijk is alles toch mooi geregeld.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s