Dag 5 – Van Williamsburg naar Kitty Hawk

Na het ontbijt laden we de bagage weer in de auto om weer verder te reizen. We tanken lekker goedkoop bij de WaWa, 1 gallon voor $ 2.34 en programmeren de navigatie op de Outerbanks.

Eind van de ochtend komen in Kitty Hawk aan. De stops die we onderweg in gedachten hadden, hebben we over geslagen. Omdat het zondag is gaat alles veel later open, dat hadden we van te voren niet bedacht en bekeken. Het is druk op de wegen en druk op de stranden. Misschien ook doordat het weekend is. De Outerbanks zijn een aantal smalle, heel langgerekte schiereilanden. Het doet wel een enigszins aan Sanibel en Captiva denken. 


Begin van de middag gaan we de Scenic Seashore Byway rijden. Maar eerst komen we langs het Wright Memorial, wat ook bij de Nationale Parken hoort. Dit Memorial gedenkt de gedenkwaardige 12 seconden waarin het de broers Whright, op deze plek, lukte gemotoriseerd te vliegen. Tot die tijd werd veelal gedacht dat de enige manier om te vliegen was, door gebruik te maken van bewegende vleugels net zo als de vogels. Dat de gebroeders Wright het bij het rechte eind hadden, heeft geen verdere uitleg nodig. Aan hen danken wij onze mogelijkheden tot reizen, goed om even bij stil te staan. 

De Scenic Byway is echt de moeite waard om te rijden als je hier bent. We stoppen een paar keer om een klein stukje te lopen. Maar de hitte en het mulle zand maken het wel knap pittig. Eind van de middag gaan we lekker afkoelen in het water, eerst in zee, later in het zwembad van het hotel. ’s Avonds rijden we nog even naar de zandduinen.

Advertentie

8 gedachten over “Dag 5 – Van Williamsburg naar Kitty Hawk

 1. $2.34 voor een gallon benzine ๐Ÿ˜ฌ๐Ÿ˜ฌ๐Ÿ˜ฌ
  De fotoโ€™s zien er weer erg mooi uit, jullie maken er een mooie reis van. Leuk dat jullie ook langs het Wright Memorial zijn geweest, dankzij hun 12 seconden kunnen we heden ten dage reizen maken van vele uren ๐Ÿ‘๐Ÿฝ๐Ÿ‘๐Ÿฝ

  Gr. Ronald

  Like

 2. Wat een mooie fotoโ€™s weer! Die benzine is wel hรฉรฉl goedkoop! Westkust is nu rond de $3,80 kan je nagaan wat een verschil binnen รฉรฉn land!

  Like

 3. Wat een leuke reis is dit. Zo leuk om weer eens een blog over voor mij onbekende staten te lezen. Echt een leuke foto met die mooie gekleurde huisjes. De andere foto’s zijn natuurlijk ook prachtig , maar deze springt er voor mij uit.

  Like

 4. Goed om daar eens bij stil te staan, dat de Wrightbrothers hebben mogelijk gemaakt, dat wij naar dit heerlijke land op vakantie kunnen gaan!
  Wat een geweldige foto’s van de zandduinen, geen voetstappen of je er alleen op de wereld bent en die huizen in die kleuren, I love it!

  Like

 5. Iedere dag geniet ik van die prachtige foto,s waardoor ik zelf een virtuele vakantie meemaak.die huizen hebben wel iets weg van de bouw in Almere.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s