Dag 3 – Washington DC, day 2

Vandaag gaan we opnieuw op pad in DC. Als eerste gaan we met de metro naar Union Station aan de Columbus Circle. Ten tijde van de bouw in 1907, was dit het grootste spoorweggebouw ter wereld. Na een ingrijpende verbouwing is het station in zijn huidige staat. Een mix van OV-knooppunt, shoppingmall en Foodcourt. Dit prachtige station is echt het bezoeken waard. De Main Hall is werkelijk prachtig, maar ook het verdere station is leuk om door te lopen.

Vanaf het Union Station lopen we om het Capitool heen. We komen nu langs het hoger gelegen deel van het Capitool, aan de andere kant dan waar we gisteren waren. Het is nog rustig als we er zijn en de zon staat precies goed, waardoor het gebouw heel mooi uitgelicht wordt.

We vervolgen onze route naar de National Mall om de East Building van de National Gallery of Art te bezoeken. Dit is een architectonisch hoogstandje. Het is heel ruim opgezet, waardoor de kunstcollectie goed tot zijn recht komt. Het is er deze zonnige ochtend nog heerlijk rustig. Ons hoofddoel dit museum te bezoeken was de Hahn/Cock van Katharina Fritsch. Welke ons heel blauw, stralend in de zon helemaal alleen stond op te wachten. Ik wist dat het hij groot was, maar zooo groot!!

We steken de National Mall over naar het Air en Space museum. Dit stond heel hoog op het verlanglijstje van Harm. Als we binnenstappen is het wel even omschakelen. Van de serene rust van de Kunst komen we in een overvolle ruimte terecht. Overvol zowel met mensen als met objecten, die zouden kunnen vliegen…. Het lijkt Legoworld wel. Overal opgewonden vaders met nog meer opgewonden (zeg maar hyper) kinderen……. Eén van de 3 hallen blijkt in verband met renovatie gesloten. We hebben het vrij snel gezien (ik zag het al bij binnenkomst, Harm had iets meer tijd nodig ;))

We gaan het museum uit richting metrostation L’Enfant Plaza. We komen langs Maryland Avenue, welke helemaal vol staat met Foodtrucks. Kennelijk is het eten goed, want het is hartstikke druk. We kiezen er echter voor elders te lunchen, omdat we graag even willen zitten en afkoelen in de airco.

Na de lunch pakken we de metro naar het Pentagon. Hier bezoeken we het 9-11 Memorial. De route ernaar toe was bloedheet, je loopt over de parkeerplaats om het Pentagon. Er is geen enkele boom of iets van schaduw om het Pentagon te vinden. Het was 33 graden en dus echt bloedheet. Bij dit Memorial worden de 184 slachtoffers van de aanslag op deze locatie herdacht. Het memorial bestaat 184 verlichte banken gerangschikt op geboortejaar van de slachtoffers . De namen van de slachtoffers staan in banken gegraveerd. Onder de banken stroomt water waarin het licht reflecteert. Omdat de banken als een soort baan uit de grond komen, lijkt het voor mij ook een eindigende levenslijn te symboliseren. Maar ik weet niet of dat zo bedoeld is. Erg indrukwekkend. Ik vind het echter onbegrijpelijk en zeer ongepast dat mensen dan lachende selfies en groepsfoto’s op zo’n plek gaan maken, want dat gebeurde toen wij daar waren……

United States Air Force Memorial

Eind van de dag lopen we nog even bij Trump langs. Het is een aardig circus voor de deur. Voorstanders en tegenstanders van Trump, maar ook andere groeperingen die graag hun mening willen verkondigen zijn in grote getallen aanwezig. Daarbij worden bussen vol Indiers of Pakistanen gedropt, het is dus aardige vertoning….

Advertentie

9 gedachten over “Dag 3 – Washington DC, day 2

 1. Wow Christa wat geweldig verslag van de dag en werkelijk schitterende foto’s. Respect is soms heel ver te zoeken. Jammer van het ait and space museum. Volgende keer dan maar …

  Like

 2. Wat een heerlijke (warme) dag in Washington. Ik begrijp je wel als je snel weer buiten staat bij Air and Space Museum. Leuk om een keer gezien te hebben. Gelukkig hebben jullie je verder goed vermaakt deze dag en staan er weer hele fotos bij. Bij sommige heb ik dan ook weer een punt van herkenning, erg leuk.

  Gr. Ronald

  Like

 3. Wat een geweldige dag. Stralend weer ook. Het Capitool steekt dan ook prachtig af met die blauwe lucht. En gek is het toch dat mensen (lachend) selfies gaan maken bij iets waar je eigenlijk met een brok in je keel rondloopt.

  Like

 4. Wat een dag vol nieuwe indrukken, geweldig mooie kleur van de haan en inderdaad immens groot, en dan het memorial, ik blijf het ook verbazingwekkend vinden dat mensen geen gêne kennen bij het maken van foto’s…

  Like

 5. Wat een mooie culturele dag, zoveel gezien. Ik kan mij voorstellen, dat jullie naar de airco verlangden in die hitte. Ja het respect van sommige mensen is ver te zoeken helaas.
  Mooie dag morgen!

  Like

 6. Ik liep achter met lezen dus in 1 x alles gelezen.
  Wat een mooie foto’s!
  Ik zie allemaal plekken waar wij in september waarschijnlijk ook naar toe gaan.
  Leuk om alvast te zien.
  Fijne vakantie verder!

  Like

 7. Air & Space Museum op de National Mall stelt niet zo heel veel voor inderdaad, het heeft een hoog ‘replica-gehalte’. Mensen die lachtend selfies maken op een herdenkingsplek, respectloos….

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s