Dag 7 – lange reisdag naar Asheville

De jetlag zijn we kwijt, want we verslapen ons vandaag 😱😱. Niet handig omdat we een lange reisdag voor de boeg hebben. We ronden snel de dagelijkse ochtend routine af, nemen deel aan het uiterst karige ontbijt en starten de auto. Ruim 700 km moeten we vandaag overbruggen met als einddoel Asheville.

Als we van het schiereiland afrijden komen we langs de het natuurgebied waar we gisteren zoveel beren gezien hebben. Harm kan het niet laten er toch nog even in te rijden en neemt de afslag. Maar in tegenstelling tot gisteren, geen beer te bekennen. Geeft des te meer aan hoeveel geluk we gisteren hadden. Dan ineens zien we oren in aardappelveld. Hertjes denken we, maar als ik met mijn camera inzoom zijn het geen herten. Het is een Red Wolf met 3 jongen. De moeder heeft een tag, zodat ze kunnen observeren hoe ze zich door het gebied verplaatst. Ze staan heel ver weg en tegen de zon in, een goede foto maken is niet mogelijk. Maar voor het idee, toch maar wel wat gemaakt. De berenspotters die we gisteren spraken, vertelden ons al dat deze wolf hier leeft en we met veel geluk er misschien wel één zouden zien.

Na wat zoeken op internet lezen we dat er in het verleden ruim honderd van deze wolven in dit gebied leefden. Een aantal jaar geleden zijn ze opnieuw in dit natuurgebied geïntroduceerd, omdat ze uitgestorven waren. een telling van begin dit jaar kwam op een aantal van 18 stuks, ze zijn dus heel zeldzaam.

Deze vlinder is zo groot als een hand. Ik wilde een foto van de vlieg erachter maken gaat ineens die vlinder er voor zitten…

Dan is het echt hoog tijd te gaan rijden en de Outerbanks te verlaten. We gaan naar de Great Smokey Mountains waar ongeveer gelijk met ons de restanten van Orkaan Barry ook aankomt. De voorspelling is ook hier heel veel en langdurige regen. We zullen zien wat het wordt.

Het is heel warm onderweg aldoor 100 graden (37 graden), met een hoge luchtvochtigheid, het lijkt Florida wel…. Op het weerbericht hoorden we dat het extreem warm en vochtig is voor deze tijd van het jaar.

We maken wat foto’s onderweg van de omgeving te zien vanuit de auto, maar komen eigenlijk niet veel bijzonders tegen. Om 17.00 uur begint het landschap ineens te veranderen. Het wordt heuvelachtiger en we zien al wat bergen in de verte. Dan eindelijk om 18.00 uur rijden we Ashville binnen. Pfff wat een lange rit! Het hotel waar we overnachten heeft een soort tuin met loungebanken. De temperatuur is hier heerlijk, de rest van de avond doen we lekker niets, het is tenslotte ook vakantie!

Deze Brew Thru’s staan op verschillende locaties op de Outerbanks. Een Drive Thru om gekoeld bier en fris te kopen 😉

Advertentie

9 gedachten over “Dag 7 – lange reisdag naar Asheville

 1. Ja zo’n dag duurt lang en veel rechte wegen, toch leuker met wat bochten en wat glooiing.
  Maar jullie zijn er, gaaf zeg die wolven. Best bijzonder zo te lezen! Mooie dag vandaag.

  Like

 2. Wat een geluk weer met de wolven en nog met jonkies ook De vlinder was een leuke toevalstreffer.
  De lange rit zit er gelukkig weer op.
  ave fun!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s